Liiga vedonlyönti:

Moni varmasti miettii, että onko Liigan betsaaminen järkevää, johon on helppo vastata kyllä. Sarjassa on nimittäin joka kaudella yli- ja alisuorittajia, mikä tekee vedonlyönnistä voitollista ja mielekästä. Seuraavassa avataan muutamia teemoja, jolla on kiva rahastaa peliyhtiöitä. SM-liiga vedonlyönti tarjoaa takuulla jännittäviä hetkiä

Formibetsaus

Pitkän aikavälin otannassa rankkojen yli- ja alisuorittajien kertoimet tietysti tulevat lähemmäksi niiden kulloistakin pelillistä tasoa, mutta marginaalit näissä ovat silti vedonlyöjän puolella. Toisin sanoen kannattaa haistella onko jollain joukkueella lentokeli tai minikriisi päällä. Tämä niin sanottuun formiin perustuva betsaaminen on varsin hedelmällinen muoto lyödä vetoa. Jos huippuformin Pelicans ja suvantovaiheessa pelaava Tappara kohtaavat Lahdessa, niin kertoimet ovat edelleen Tapparan puolella vaikka kaikki muut tekijät materiaalia lukuunottamatta puhuisivat Pelicansin puolesta. Tällaisissa tilanteissa isokerroin huippuformin nipulle on enemmän kuin palkitseva.

Kotitaika

Tietyt joukkueet sarjassa ovat poikkeuksellisen kovia kotijoukkueita. Esimerkiksi Ässät, HIFK, Sport ja KooKoo esiintyvät aivan eri tasolla kotona pelatessaan. Hurmoksen vaikutus korostuu vielä hyvin paljon enemmän, kun kyseessä on perjantai tai lauantai peli. Tämä selittyy sillä, että katsomot pullistelevat viikonloppupeleissä ja yleisön innostus tarttuu pelaajiin. Esimerkiksi Ässien voitto lauantain kotipelissä on melkoinen no-brainer, jolla on rahastettu vuosikymmeniä ja samaa jatketaan näillä tuotoilla tappiin asti. Lisäksi kotipeleissä on tarjolla herkullisia erikoiskohteita, kuten se kumpi joukkueista tekee ensimmäisen maalin. Tässä kotijoukkueisiin kannattaa panostaa, sillä ne tulevat tyypillisesti kovalla latauksella kotilatoonsa ja se näkyy piikkinä pelin ensimmäisen maalin tehneiden joukkueiden listauksessa.

Head to Head

Kolmas ja viimeinen vinkki Liiga-vedonlyönnin saloihin ovat keskinäiset voimasuhteet. Paikallisotteluissa materiaalieron merkitys on vähäisempi ja näissä altavastaajan kelkkaan hyppääminen maksaa itsensä takaisin. Toinen nerokas tapa on etsiä tilastokummajaisia. Jokereiden vielä pelatessa Liigaa, olivat Kerhon ja Ilveksen vierailut Hartwall-Areenalle hyvä tapa tehdä paalua. Kerho ja Ilves jäivät kerta toisensa jälkeen tyhjin käsin ja vedonlyöjän kassa kiitti. Tilastot ovat vedonlyöjän ystävä, paras kaveri. Silti pitää myös tuntea lajia. Jääkiekkoa ymmärtävät voivat myös poimia pelitavallisia etuja. Tilanteet missä toinen joukkue pelaa esimerkiksi isossa kaukalossa ja saa vieraakseen raskasjalkaisen ryhmän, voi taitokiekolla saavutettava etu olla paljon isompi mitä kertoimet antavat ymmärtää.

Aivan kaikkea ei ammattilainenkaan voi paljastaa, mutta tässä muutama tapa, jolla Liigalla voi lyödä rahoiksi. Ei muuta kuin lettua verkkoon arvon seuraajat!