Mäkihyppy: Lahti 2017 ja vetovinkit vedonlyöntiin: Suomalaisten entinen suosikkilaji on vaipunut unholaan menestyksen puuttumisen vuoksi, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö edelleen keski-euroopassa hyppääminen olisi erittäin suosittua. Suomen menestyksen puutteen syitä on lukuisia, mutta Kingi toivoo, että tulevaisuudessa tässäkin lajissa podiumille nousee vielä ylväitä suomalaisia mäkikotkia. Näissä kisoissa niitä tuskin nähdään, mutta Kingi kertoo kuitenkin ne hyppääjät keitä kannattaa veikata näissä Lahden MM-kisoissa.

Mäkihyppy: MM-kisat: Lahti 2017

mäkihyppy 2017 lahtiSuomalaisille onnistumiseksi voisi laskea jo sen, että joku suomalaiskotkista pääsisi 15 parhaan joukkoon. Suomalainen mäkihyppy on erittäin kaukana kukoistuksesta ja tämän vuoden maailman rankingissa paras suomalainen löytyy sijalta 47. Lohduttavaa tosin on se, että Ahonen ja Määttä jakavat tämän sijaluvun. Larinto on hyvin lähellä edellistä kaksikkoa, sillä Villen sijaluku on 53. Kisoissa tästä kolmikosta kannattaa luottaa yhteen Suomen kaikkien aikojen mäkikotkista eli Janne Ahoseen. Kotimäki, mittava arvokisakokemus, kyky ylittää itsensä ja parantunut vire tekevät Ahosesta Suomen ykköstykin, mitaleille Jannen lento tuskin kuitenkaan riittää. Ahonen on tästä huolimatta ehkäpä koko kisojen paras head to head pelattava. Ulkomaalaisista kannattaa ottaa seurantaan ainakin kaksinkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari 29 vuotias Puolan Kamil Stoch. Polski on koko mäkisirkuksen varmin hyppääjä ja on käytännössä aina mitalitaistossa. Lisäksi TOP 5:ssä olevat Kraft (Itävalta), Tande (Norja), Prevc (Slovenia) ja Kot (Puola) ovat vakuuttaneet läpi kauden. Boksin ulkopuolelta kannattaa ottaa seurantaan Michael Hayböck (Itävalta), Andreas Kofler (Itävalta) ja  vanha legenda Noriaki Kasai. Kokemus kun usein jyllää arvokisoissa ja 1972 syntynyt Kasai on nestoreiden nestori.

Lahden MM kisat 2017

Lue myös nämä ennakot Lahden MM-hiihdoista:

Parhaat tarjoukset kisavedonlyöntiin:

Lahden MM-hiihdot 2017 – Mäkihypyn kisaohjelma:

Mäkihypyn osalta mm-hiihdot käynnistyvät 23.2 naisten HS100 karsinnalla. 24.2 kisataan taas miesten HS100 karsinta ja naisten HS100 loppukilpailu. 25.2 hypätään miesten normaalimäen HS100 loppukilpailu. 1.3 taas karsitaan HS130 mäessä ja saman kilpailun finaali käydään torstaina 2.3. Mäkihypyn viimeisenä kisapäivänä 4.3 hypätään joukkuemäki.