Miesten hiihto Lahti 2017 ja vihjeet vedonlyöntiin: Kingi seuraa silmä kovana Lahden MM-kisojen 2017 hiihtoja. Suomalaisten mitalitoiveet ovat tänä vuonna erityisesti asetettu naisten harteille, mutta ei miesten mitalikaan mahdottomuus ole. Lisäksi kannattaa aina muistaa se, että suomalaisten menestys kotikisoissa on ollut hyvää. Kotiladut tunnetaan ja erityisen lisänsä antaa Lahden kisayleisö, joka on ennakkotietojen mukaan myös tänä vuonna varsin suuri lukuinen.

Miesten maastohiihto – Lahden Hiihdon MM-kisat 2017

Hiihdon MM kisat 2017

Miesten maastohiihdossa ei ole yksittäistä ylivoimaista ennakkosuosikkia, kuten naisissa on Björgen. Kingi uskoo, että miesten hiihdon kuninkaaksi saattaa nousta jompikumpi seuraavista hiihtäjistä: Sergei Ustjugov tai Martin Johnsrud Sundby.

Näistä ensimmäinen, eli veli-venäläinen on erityisesti loppukireissä todella kova mies, jonka todisteet saimme nähdä esimerkiksi Tour De Skissä. Norjalaisen vahvuutena ovat taas väliaikalähdöt, joten tämä mies kannattaa lyödä lapulle miesten 15km perinteisen väliaikalähdössä.

Sprintissä Kingi povaa mitalisijoja Federico Pellegrinolle. Maajoukkueviestissä taas vaakakuppi kallistuu vahvasti norjalaisten voiton suuntaan, mutta pariviestissä tilanne onkin monimutkaisempi.

Suomalaiset miesten hiihdossa

Miesten maastohiihto lahti 2017

Suomen suurimmat mitalisuosikit miesten maastohiihdossa ovat Matti Heikkinen, Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen. Heikkinen on hiihtänyt tasaisen varmasti hyviä tuloksia, josta kertoo maailmancupin yhteiskilpailun tämän hetkinen kolmas sija. Betsikingi uskoo, että Heikkinen voi hyvin yltää mitalille 15 kilometrin perinteisellä matkalla, ja miehellä on mahdollisuus hyviin sijoituksiin myös 50 kilometrillä. Toisaalta vetojen kannalta, tätä miestä kannattaa kuitenkin lyödä vain 15km (p) kisaan, sillä Heikkisen loppukirissä on parantamisen varaa.

miesten hiihto lahden mm kisatJauhojärvi hiihti loistavasti 15km (p) matkan SM-kisoissa, ja voi nousta hyville sijoille myös Lahden MM-kisoissa tällä matkalla. Tämä matka onkin miesten maastohiihdossa nk. se matka, josta mitali tulee jos on jostain tullakseen, sillä myös Iivo Niskanen saattaa yltää palkintopallille kyseisellä matkalla. Iivon kunnosta ei ole täyttä varmuutta, mutta kuten usein aikaisemmin hiihdossa olemme nähneet, niin se todellinen arvokisakunto voi löytyä juuri oikeassa paikassa. Kannattaa myös muistaa se, että Niskanen ja Jauhojärvi nappasivat viimeksi olympiakultaa pariviestissä, mutta tämän matkan oikein veikkaaminen on erittäin hankalaa. Viestissä suomen joukkue ei todennäköisesti yllä mitalleille, koska yksi kova vapaan hiihtotavan suksija puuttuu joukkueesta.

Lue myös nämä ennakkopaketit Hiihdon MM-kisoista:

Parhaat tarjoukset kisavetoihin

MM-hiihdot lahdessa – miesten hiihto ja kisaohjelma:

Miesten maastohiihto käynnistyy avajaispäivänä 10 km perinteisen karsinoilla. Toisena kisapäivänä 23.2 kisataan sprintin karsinnat ja finaalit. 25.2 hiihdetään taas miesten 15km+15km. Supersunnuntaina 26.2 kisataan parisprintissä ja 1.3 on vuorossa perinteinen 15km. Miesten joukkukisa hiihdetään 3.3 ja Lahden MM-kisat 2017 kruunataan miesten 50km vapaalla hiihdolla sunnuntaina 5.3.